Ruim 16 % van de werkende Belgen lijdt aan burn-out of zit in de gevarenzone. 1 op 6 medewerkers vertoont symptomen van burn-out en 1 op 5 medewerkers staat aan de rand van uitputting. Niet voor niets dat de overheid in de arbeidsdeal flexibele werkregimes en het recht op deconnectie opgenomen heeft. Werk aan de winkel! Een vroege detectie en preventie van stress kan namelijk veel problemen voorkomen. Hoe, dat ontdek je in deze opleiding.
Sinds 1 september 2014 moeten vertrouwenspersonen jaarlijks een supervisie volgen waar ze de vaardigheden die ze nodig hebben voor het uitoefenen van deze functie aanscherpen. Deze opleiding komt in aanmerking voor de jaarlijkse supervisie.
Doelstellingen
Tijdens deze opleiding ontdek je wat burn-out precies is, hoe het ontstaat, zich ontwikkelt en hoe je het constructief bespreekbaar maakt in de organisatie.
Je keert huiswaarts met praktische tools die je helpen om een correcte inschatting te maken van het stressniveau van medewerkers en die helpen om efficiënte gesprekken te voeren.
Pluspunten
Tijdens deze opleiding is er voldoende tijd om je eigen case voor te leggen. Je krijgt antwoorden op je vragen, feedback, en adviezen over een mogelijke aanpak van je case.
Opleiding met een toolbox aan tips, trucs en technieken.
Doelgroep
Deze opleiding is een must voor:
- hr-professionals
- leidinggevenden
- preventieadviseurs
- vertrouwenspersonen