Successieplanning met vastgoed is geen eenvoudige opdracht. Vroeger werd regelmatig creatief omgesprongen met mogelijke pistes, zoals bv. geld schenken aan het ene kind en onroerend goed aan het andere kind. Sinds de hervorming van het erf- en huwelijksvermogensrecht (sinds september 2018) is het onderscheid tussen de behandeling van roerende en onroerende schenkingen weggewerkt. Hierdoor daalt het risico op een (ongewilde) ongelijke behandeling van erfgenamen.
Tijdens dit praktijkseminarie krijg je een grondige analyse van de bouwstenen om een vermogens- en successieplanning voor vastgoed te organiseren, afgetoetst aan de recentste wettelijke spelregels. De docenten besteden aandacht aan zowel de verwerving van onroerend goed als de overdracht van bestaand roerend vermogen bij leven of overlijden.
Als deelnemer krijg je ook volop de kans om jouw eigen vragen te stellen over deze complexe materie, zodat je terugkeert naar kantoor met bruikbaar advies bij klantendossiers.
Doelstellingen
Tijdens deze opleiding krijg je een grondige analyse van de bouwstenen om een vermogens- en successieplanning voor vastgoed te organiseren, afgetoetst aan de recentste wettelijke spelregels.
Doelgroep
Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank- en boekhoudkantoren met kleine en middelgrote ondernemingen als (toekomstige) klanten.
Is de opleiding iets voor jou maar heb je nog een vraag? We helpen je graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Je kan ons contacteren via:
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kan volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 940 euro per jaar.